Ønsker du å lære mer om folkemord?

Mange ønsker bare å glemme vanskelige perioder og hva som har skjedd. Skyve det bort og jobbe for en bedre fremtid. Hvorfor skal du da lære om noe så forferdelig som folkemord? Det er flere svar på dette. Blant annet er det er viktig historisk for å vite hva som har skjedd i et land. Det som har skjedd i fortiden er også mye det som bestemmer hvilken utvikling man vil få. Det gjelder både politisk og blant befolkningen i landet. Vil du forstå hvorfor ting er som det er i et land – les historie på nett!

shutterstock_419403994Folkemord og politikk

Det er synd, men folkemord er nesten alltid en politisk strategi. Det grunner i ideologier, maktkamp og herskesyke mennesker. Ønsker om et samfunn hvor alle gjør som de får beskjed om. Mange vil hevde at folkemord ofte stammer fra religioner, men der strides de lærde. Graver man dypere ser man raskt at det ligger mer bak. Historisk har vi dessverre mange folkemord rundt om i verden, også den dag idag. Se på enkelte land i Afrika for eksempel. Her i demokratiske Norge er kunnskap om dette viktig. Slik kan vi forstå hvorfor folk tenker og gjør som de gjør. Nettstudier i historie gir deg kunnskapen om dette.

Bruk historie til forståelse

Norge i dag er et flerkulturelt land. Vi har mange nye nordmenn og flere av disse kommer fra land hvor det har vært folkemord. Har du lyst til å skjønne hvorfor enkelte frykter myndighetene eller til og med politi? Da må du sette deg inn i hva de har opplevd. Det er også viktig med kunnskap slik at historien ikke gjentar seg. Kjenne til mekanismene i et folkemord, så man kan kjenne igjen tegnene i det politiske spillet. Kanskje er dette ikke så aktuelt innenfor norsk politikk, men vi er ikke alene på denne kloden.